I denna artikel kommer vi gå igenom hur man skapar en enkel varianthantering på en vara med flera artiklar. För det första används varianthantering till varor/produkter med flera varianter av varan. Exempel: En byxa är en vara, varianter av byxan kan vara storlek, färg osv.

Nedan följer en steg för steg guide hur man skapar en vara med flera varianter, när vi gått igenom alla stegen kommer vi ha en enkel rullgardins väljare på produktsidan.

Förkunskaper som kan vara bra att ha:

Det kan vara bra att ha kunskap om hur man skapar en vara, läs gärna vår steg för steg guide om hur man skapar en vara.

Beskrivningar av steg för artikeln

Steg 1 - Skapa Attribut

Vi börjar med navigera till Sortiment -> Attribut och klickar på Skapa nytt attribut nere till höger i skärm. Vi behöver nu ge vårt attribut ett namn, till exempel storlek och sen klickar vi på spara. Nu ska vi skapa värdena för vårt attribut, till exempel Small och klickar på spara, vi fortsätter fylla i värden tills vi är nöjda därefter klickar vi på stäng. Nu kommer vi se alla värden i en lista, om vi tycker allt ser bra ut klickar vi på spara.

Steg 2 - Aktivera varianthantering på en vara

Nu behöver vi aktivera varianthantering på den vara som ska ha en sådan. Vi går till Sortiment -> Varor, klickar på redigera på den vara som vi ska använda varianthantering på.

Scrolla ner till rubriken “Artikelinformation - Varianthantering”. Ändra från “nej” till “ja” under “aktivera varianthantering för denna vara” och välj sedan vilken eller vilka attribut grupper som ska användas. Klicka sedan på spara nere till höger.

Steg 3 - Koppla attribut till en artikel

Nu måste vi koppla själva artiklarna till rätt attribut värde, scrolla ner till rubriken “Artiklar” och klicka redigera på en av artiklarna i listan. Gå till Inställningar och Egenskaper under rubriken “Attribut” letar vi upp rätt attribut grupp och väljer sedan det värde som matchar den artikel vi är inne på till exempel: Small.

Stäng ned artikelinformationsfönstret. Vi upprepar detta på alla artiklar under varan. När vi är klara klickar vi den gröna knappen “Spara och stäng” nere till höger om sidan.

Sammanfattning - Resultat i Butiken

Vi har nu skapat en enkel varuhantering för en vara. Varan har olika varianter i form av olika storlekar.

Om resultatet i butiken blir att ni fått två kö knappar på produktsidan, så har antingen två artiklar fått samma värde eller så saknar någon artikel ett värde. Gå tillbaka och titta på Steg 3 i denna artikel.