I denna artikel kommer vi gå genom hur man skapar en kampanjkod som ska gälla för hela sortimentet i vår butik. Du kan själv välja om koden ska gälla för alla varor eller enstaka varor eller om koden ska fungera med andra kampanjer eller inte.

Steg 1 - Skapa kampanjkod

Vi börjar med att skapa en kampanjkod. Detta gör du genom dessa steg:

Order -> Kampanjkoder -> Längst ned till höger klickar du på knappen “skapa ny kampanjkod”. När du klickat på knappen “skapat kampanjkod” kommer du vidare till ett nytt fönster (se bild).
Nu ska vi fylla i alla information som behövs:

1. Namn på kampanjkod.
2. Skriv in en valfri kod. Denna kod behövs för att aktivera kampanjen/rabatten

3. Välj vilken typ av kampanj.

4. Aktivera eller avaktivera kampanjen.

5. Här ange du rabatt-mängden samt om du vill ha det i procent eller fast rabatt.

6. Välj giltighetstid för kampanjkoden samt min och max order som får utföras.

Steg 2 - Avancerade inställningar

Här bockar du i de funktionerna du vill din kampanjkod ska innehålla.

Steg 3 - Begränsa kampanjkoden till viss sortiment

I denna del kan du välja vilka varor som kampanjkoden ska gälla för. Nedanför kommer en kort förklaring för de olika delarna:

1. Välj att kampanjkoden ska gälla för hela sortimentet (Alltså alla varor du har i din butik)

2. Rabatt kategori om du har skapat ett.

3. Varugrupper (Här kan du välja huvudvarugrupp och undervarugrupp)

4. Här kan du välja vilka fabrikat som kampanjkoden ska gälla för. Det gäller att du har skapat varor och lagt till fabrikat för dessa varor.

5. Här väljer du enstaka varor som kampanjkoden ska gälla för.

6. I artiklar kan du välja specifika artiklar av en vara t. ex. kan du välja att kampanjkoden ska gälla för en t-shirt med storlek L, men resterande storlekar av samma vara ska ha kvar sin original pris.

Steg 4 - Resultat i butiken

Vi ville skapa en kampanjkod som skulle gälla för hela sortimentet. Därmed ska vi ha bockat in att kampanjkoden ska gälla för hela sortimentet.

Nu är det dags att testa kampanjkoden. Lägg till en valfri vara och gå till kundvagnen.
Skriv in kampanjkoden i fältet  “Kampanjkod / Presentkort” och därefter omvandlas priset.