I denna artikel kommer vi gå genom hur man skapar en kampanjkod och vilka inställningar man kan göra.

Steg 1 - Skapa kampanjkod

Vi börjar med att skapa en kampanjkod. Detta gör du genom dessa steg:

Order -> Kampanjkoder -> Längst ned till höger klickar du på knappen “skapa ny kampanjkod”. När du klickat på knappen “skapat kampanjkod” kommer du vidare till ett nytt fönster (se bild).
Nu ska vi fylla i alla information som behövs:

1. Namn på kampanjkod. Detta ser du i admin.
2. Fältet Kampanjkod är det kunden ska skriva i för att få sin rabatt och är alltså ett obligatoriskt fält.

3. Välj vilken typ av kampanj.

4. Aktivera eller avaktivera kampanjen.

5. Här ange du rabatt-mängden samt om du vill ha det i procent eller fast rabatt.

6. Välj giltighetstid för kampanjkoden samt min och max order som får utföras.

Steg 2 - Avancerade inställningar

Här bockar du i de funktionerna du vill din kampanjkod ska innehålla.

Steg 3 - Begränsa kampanjkoden till viss sortiment

I denna del kan du välja vilka varor som kampanjkoden ska gälla för. Nedanför kommer en kort förklaring för de olika delarna:

1. Välj att kampanjkoden ska gälla för hela sortimentet (Alltså alla varor du har i din butik)

2. Om den ska gälla en specifik rabattkategori.

3. Varugrupper (Här kan du välja huvudvarugrupp och undervarugrupp)

4. Här kan du välja vilka fabrikat som kampanjkoden ska gälla för.

5. Här väljer du utvalda varor som kampanjkoden ska gälla för.

6. I artiklar kan du välja specifika artiklar av en vara t. ex. kan du välja att kampanjkoden ska gälla för en t-shirt med storlek L, men resterande storlekar av samma vara ska ha kvar sin original pris.

Steg 4 - Resultat i butiken

Nu är det dags att testa kampanjkoden. Lägg till en valfri vara och gå till kundvagnen.
Skriv in kampanjkoden i fältet  “Kampanjkod / Presentkort” och därefter omvandlas priset.

På ordern läggs rabattkoden sedan som en egen orderrad med ett minus-värde.

Kampanjkod för fri frakt

Under valet "Kampanjtyp" finner vi möjligheten att skapa en kampanjkod som ger rabatt på fraktkostnaden istället för de varor kunden ska köpa. Om vi skapar en sådan kod och ställer in att den ska ge 100% rabatt så har vi en kampanjkod som ger kunden fri frakt oavsett vad de köper.

Det som främst skiljer denna rabatten är att den drar av rabattvärdet direkt på fraktkostnaden istället för att lägga sig som en minus-post på ordern.