I den här artikeln tittar vi på hur man kan skapa en Kampanj, och sedan koppla denna till flera produkter på ett snabbt och effektivt sätt.


 


Steg 1 - Skapa en ny kampanj:


För att skapa en kampanj går vi in i adminsidan på Sortiment -> Sortimentinställningar. Vi navigerar sedan ner till fliken "Nyheter och Kampanjer".


1.png


Steg 2 - Redigera din kampanj:


Tryck på "Ny kampanj", eller ändra en befintlig kampanj. Ge kampanjen ett relevant namn, och en rubrik (rubriken visas sedan i butiken). Ställ även in ett start- och slutdatum.


2.png


Steg 3 - Ange ett kampanjpris:


Innan vår kampanj börjar gälla, måste vi ange ett kampanjpris. Detta måste vi göra för varje vara, men vi kan också massuppdatera de varor som vi vill att kampanjen gäller för. Vi väljer dessa varor under Sortiment -> Varor, och trycker sedan på "Utför på markerade" och sedan "Uppdatera många priser".


3.png


Steg 4 - Uppdatera pris:


Nu måste vi välja att uppdatera priset på våra kampanjvaror. Vi väljer att utgå ifrån Kundpriset, och att uppdatera Kampanjpriet. Sedan väljer vi att göra en procentuell uppdatering med en minskning (se bild under).


4.png


Steg 5 - Koppla kampanj till varor:


När vi angett ett kampanjpris för alla våra kampanjvaror, måste vi nu koppla vår kampanj till samma varor. Välj de varor som du uppdaterade i föregående steg genom Sortiment -> Varor. Sedan trycker vi på "Utför på markerade" och sedan "Massuppdatera". 


7.png


Steg 6 - Ange kampanj för vara:


I menyn som kommer upp ser vi alternativet "Kampanj". Vi väljer vår skapade kampanj och sedan sparar.


5.png


Steg 7 - Visning i butiken:


Nu kan vi gå ut i butiken och titta på vår kampanjvara. Tänk på att om du satt startdatum för kampanjen i framtiden, kommer du inte att se varan som kampanjvara förrän kampanjen sätter igång.


6.png