Det finns många olika sätt att öka sin försäljning. Ett vanligt sätt är att erbjuda kunder rabatterade varor i kassan innan de slutför sitt köp. I denna artikel kommer vi gå igenom hur man lägger upp en produkt i merförsäljningen och hur det kommer ser ut för kunden i kassan.
Det går självklart att lägga till flera produkter i merförsäljningen samt anpassa det nya priset till olika kunder genom prislistor.

Steg 1 - Lägg till produkt till merförsäljningen

Vi börjar med att navigera till merförsäljningen: Order -> merförsäljning.
Nu ska vi välja en vara och ställa in de inställningar vi vill ha:

1. Välj din önskade vara.

2. Detta är prislistor och här man justera priset på merförsäljningen för de olika prislistorna kopplade till kundgrupperna. Dock krävs det att man har skapat dessa prislistor i förväg för att kunna justera priset. (Prislistor är en B2B-funktion som ingår i paketen Growth och Professional)

3. Merförsäljningen för varan gäller om kunden handlar för minst 800 SEK (Tänk på att summan du skriver in är exklusive moms)

4. Merförsäljningen för varan gäller om kunden handlar för max 9999999 SEK

5. Det nya priset som kunden får i merförsäljningen.

Vi avslutar allt med att klicka på knappen “Lägg till” och sedan på knappen “Spara”

Steg 2 - Resultat i butiken

Nu kommer alla varor som vi har lagt till i merförsäljningen synas i kassa vid köpa av en viss totalbelopp.

Steg 3 - Tänk på!

En viktig sak att tänka på är att merförsäljningen som standard erbjuder kunden att lägga till en artikel till rabatterat pris. Så om man har gjort en stege med produkter och kunden ligger på en nivå att de kan välja bland flera så kan de endast lägga till en av dessa.