I denna artikeln kommer vi gå igenom hur man skapar ett betalsätt i administrationen och dess funktioner.

Logga in i administrationen och gå in på:

1. Order ->

2. Betalsätt

Här kan man antingen redigera ett betalsätt som redan finns eller skapa ett nytt betalsätt.

Skapar du ett nytt betalsätt så får du upp med rutan med alternativ som visas nedan. Här kan du döpa betalsättet och skriva en beskrivning. Du kan även ladda upp bild.

Trycker man på nästa flik "Inställningar" så kan du ställa in ifall du ska ta en avgift för betalningen, om den ska vara valbar ut i butik, minimiorder, ordningstal där man kan ställa in ordning på betalsätten ifall du har flera betalsätt att välja mellan. Sedan kan man även låsa betalsätt, eller sätta anti-lås. Just funktionen för låsen krävs det att du har minst Growth-paketet som du kan läsa mer om här.

Under fliken "Inställningar för betalleverantör" kan du välja betalningsrutin i dropdownmenyn. Sedan dyker det automatiskt upp de flikar som krävs för att få betalsättet att fungera. I dessa flikar behöver du fylla i uppgifter som du får från betalleverantören.

Slutligen har vi flikarna giltiga fraktsätt och betalsätt där du kryssar i vilka fraktsätt som ska vara giltiga för betalsättet, samma gäller även för länder. Har man inget ikryssat på fraktsätt och länder så kommer betalsättet inte dyka upp eller så blir det fel i kassan.

I listan över dina betalsätt kommer du att se att det saknas en papperskorg för det betalsätt som du använder och vill ta bort. Anledningen till varför du inte kan radera betalsätten är att det finns en eller flera order i din butik som har lagts eller betalats med ditt betalsätt.

Därför kommer alla funktioner, såsom capture och krediteringar av betalningen att sluta fungera om du skulle kunna radera betalsättet.

Istället ska du redigera det betalsättet och under fliken Inställningar ska du kryssa ur rutan “Aktiv” och sedan spara. Så kommer betalsättet inte synas ut i butiken och är inte längre valbar.