I denna artikeln kommer vi gå igenom hur man kan ställer in olika betalleverantörer på betalsätt. För att kunder ska kunna handla i din butik krävs en betalningsmetod som kan slutföra en beställning, där kunden betalar och du får pengarna.

Vi rekommenderar att du läser artikeln om hur man skapar ett betalsätt så att du kan ha en bättre förståelse om denna artikeln.

Du kan läsa om hur man skapar ett betalsätt här.

Efter att du har skapat ett betalsätt så kan du ställa in uppgifterna som du har fått från betalleverantören under fliken "inställningar för betalleverantör". Som du kan se på bilden nedan under betalningsrutin kan du ställa in vilken betalleverantör det gäller, om det nu är Klarna, Svea Checkout, Swedbank Pay, Nets, DIBS, Manuell hantering, Förskottsbetalning och många fler. När du väljer en betalningsrutin så kommer det automatiskt dyka upp de fält som behövs fyllas i för att betalningsmetoden ska fungera i kassan.

Just i detta exemplet nedan har vi ställt in betalsättet Klarna Checkout v3.

Då har vi olika fält där under Kontoinställningar är de viktiga fälten som krävs att fylla i, Driftläge, Butiks ID och Secret.

Dessa inställningar liknar resterande betalsätt, exempelvis övriga Checkouter där man måste fylla i ett ID och en typ av Secret-kod.

Under Övriga inställningar finns det inställningar som du själv kan välja hur du vill ha det anpassat efter just din butik.

Och du kan även anpassa färgerna i Checkouten. Tänk på att om du har några andra önskemål att ändra Checkouten eller lägga till något i Checkouten så ska du vända dig till betalleverantören då vi inte kan påverka hur Checkouten fungerar, ser ut eller har för innehåll. Se nästa bild på hur det kan se ut med en annan Checkout som betalleverantör. För exempelvis Svea Checkout så krävs det endast en inställning för driftläge, Butiks ID och Secret. När man är klar trycker man på Verkställ och Spara. Har ni några andra frågor så är ni kan maila till oss på supporten: support@nordiskehandel.se